AKTUELNO

Recept je sasvim drugačiji i odličan je!

Nijedan izled ne može da se zamisli bez ćevapa, a recepti za ovo jelo su različiti od mesta do mesta. Tako mnogi kažu da su sarajevski najbolji ćevapi u celoj bivšoj Jugoslaviji, ali se s tim ne bi složili ni u Banjaluci, a bogami ni u Leskovcu i Novom Pazaru.

Sad vam nudimo sasvim drugačiji recept i mnogi kad probaju spremljene na ovaj način kažu da nema boljih.

Potrebno je:

200 gr mlevenog mesa

1 mala glavica crnog luka

1 glavica belog luka

biber..so..

malo aleve paprike

Za sos:

1 kašika brašna

ulje

100 ml mleka ( po želji može 1 kašika kis. pavlake)

voda za dolivanje

začina malo

bibera

peršunov list

Foto: Pixabay.com

Priprema:

Luk jako sitno iseckati najbolje u blenderu, pa dodati pola belog seckanog luka i ubaciti u meso. Dodati malo mlevenog bibera, soli, 1 ravna kašičica aleve paprike.

Sve dobro izjednačiti. U šerpicu staviti ulje, dodati brašno i seckan beli luk i sve lepo propržiti.

Dodati mleko po želji se može dodati 1 kašika kisele pavlake i dolivati vode uz neprestalno mešanje da se sos ne zgrudva.

Napraviti redji sos. Ubaciti malo začina suvog, bibera. U manju tepsiju 25x 15cm sipati sos. Oblikovati ćevape pomoću kese (prikazano Video). Ćevape rasporediti po sosu u tepsiji. Peći u rerni 20-30 min na 220-250 stepeni C.

#Recept

#Ćevapi