AKTUELNO

Donosimo vam desert lagane poslastice, idealne za letnje dane.

Sastojci za testo: 220 g brašna, 50 g šećera, 1 prstohvat soli, 130 g maslaca, 1 jaje, korica limuna

Sastojci za kremu od sira: 2 žumanca, 2 kesice vanilin šećera, 1 kašičica arome vanile, 8 kašika šećera u prahu, 300 grama maskarpone sira, 2 kašike jogurta, 180 ml slatke pavlake

Sastojci uz jagode: 600 g jagoda, 1 kašika šećera, sok od jednog limuna 

Priprema: 

Umutite sastojke za testo i stavite testo da odstoji u frižideru pola sata. Ohlađeno testo tanko razvaljajte u obliku kruga i prebacite u kalup za pitu. Rubovi testa moraju biti visoki 2 do 3 cm. Testo izbockajte viljuškom i pecite u rerni na 180 Celzijusa oko 25 minuta.

Presecite jagode na pola, pospite ih šećerom i limunovim sokom, te promešajte i ostavite 30 minuta da odstoji na sobnoj temperaturi.Žumanca promešajte s vanilin šećerom, aromom vanile i dve kašike šećera u prahu, te mutite da dobijete svetlu kremu.

Zatim kremi dodajte maskarpone sir, jogurt i preostali šećer u prahu.Izmiksajte, te dodajte šlag od slatke pavlake.Ohlađeno testo napunite kremom.Jagode poslažite kružno po vrhu i ukrasite listićima bosiljka.

#Jagode

#Recept

#Torta

#osveženje