AKTUELNO

Tokom vrelih dana nemamo apetti kao obično, a ovo kelo može da jede kao doručak ili večera, ali i kao poslastica.

Priprema je jednsotavna i traje kratko, odnosno koliko je potrebno da se isecka voće. Najbolje je jogurt pripremiti uveče i saviti u frižider, pa je ujutru spreman.

Sastojci: grčki jogurtšoljica ovsenih pahuljica (prema želji), kašikica čija semenki (nije neophodno), 1 breskva/kajsija, šaka višanja, šaka malina, banana (po želji), grančica nane

Priprema:

Da bi jogurt dobio ružičastu boju dovoljno je da se izmiksira, pa i samo pomeša sa ispasiranim malinama. Zelena boja se dobija mešanjem sa kivijem, a plava sa borovnicama. Ukoliko se doda kašikica čija semenki dobiće se obrok koji je odličan za probavu. Međutim, i same pahuljice ds dobre za creva i varenje. Listići nane se operu, iscepkaju i naređaju odozgo ili umešaju.

Višnje očistite od koštica, breskve ili kajsije iseku u kriške, banane na kolutiće, pa ih naređajte. Jedino pravilo je da treba koristiti sveže sezonsko voće, kao i jogurt koji nije zaslađen.

#Ovsena Kaša

#Recept

#leto