AKTUELNO

Ova poslastica nikada neče izaći iz mode, a kada joj dodate čokoladu – dobijate neprevazidjeno zadovoljstvo za sva čula!

Potrebni sastojci:

2 jaja, 2 dl mlakog mleka, 1 dl vode, 1 dl ulja, 1 kocka kvasca, 1 kesica praška za pecivo, 1 kora izrendana od limuna, 800 g brašna

Za punjenje:

70 g čokolade, 2 dl ulja

Priprema: U mleko stavite šećer, so, kvasac i malo brašna. Izmešajte varjačom i ostavite 10-tak minuta da počne da nadolazi. Isipajte u vanglu i dodajte preostale sastojke. Umesite glatko testo i ostavite na toplom da nadođe. Nadošlo testo razvući oklagijom do debljine malog prsta. Poređati kockice čokolade na razmaku od 3-4 cm u zavisnosti koliko hoćete da vam budu velike krofne. Preklopite drugom polovinom testa i čašom vadite krofne. Ponovo ih ostavite da nadođu i pržite ih na vrelom ulju sa obe strane.

#Recept