AKTUELNO

Savršen spoj ukusa.

Za koru:

300 g mlevenog keksa

100 g margarina

2 kašike kakao praha

150 ml mleka

Za fil:

1 l mleka

8 kašika šećera

3 pudinga sa ukusom karamele

1 kašika gustina

150 g margarina

Ostalo:

Ceo keks (10 komada)

100 g čokoladnog šlag krema

200 ml mleka

Priprema:

Umutiti maslac/margarin, dodati mleveni keks, kakao i mleko, izmešati. Staviti u pleh sa obručem (26cm).  Poređati lomljen keks. Puding i gustin pomešati pa usuti 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice. U 800 ml mleka staviti šećer i zagrejati, (ali da ne provri). Usuti puding i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i izmešati da se otopi i sjedini. Puding fil sipati preko keksa. Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Skinuti obruč. Umutiti čokoladni šlag krem sa mlekom i staviti preko dobro ohlađenog kolača. Vratiti na kratko u frižider pa iseći i poslužiti.

#Karamela

#Recept