AKTUELNO

Kombinacija povrća u sočnom burgeru je nešto što će obožavati cela porodica

Potrebni sastojci:

Tri tikvice srednje veličine, Tri šargarepe, Prstohvat soli, Biber prema ukusu, Četiri kašike kukuruznog brašna, Prezla prema potrebi, 1 jaje, Ulje (maslinovo, suncokretovo, od grožđica)

Priprema:

Povrće koje ste prethodno oprali i ogulili - izrendajte. Stavite izrendane tikvice i šargarepu u čistu krpu, pospite 1 kašičicom soli i ostaviti da odstoji oko 10 minuta. Posle toga istisnite što više tečnosti iz povrća. Vodu je važno istisnuti, kako burgeri ne bi bili previše mekani i gnjecavi. Potom dodajte ostale sastojke i sve dobro izmešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Oblikujete burgere i poređajte ih na papir za pečenje. U tiganju zagrejte dobro ulje i zatim stavljajte burgere. Pecite ravnomerno sa obe strane dok ne dobiju zlatno- braonkastu boju. Kada su burgeri ispečeni, ostavite ih nekoliko minuta na kuhinjskim ubrusima, kako bi upili višak ulja.

Burgere možete poslužiti uz mešanu sezonsku salatu ili krompir pire.

#Recept