AKTUELNO

Ako nemate vremena da eksperimentišete sa kolačima, ovaj recept je pravi izbor za vas.

Sastojci:

200 g glatkog brašna, 2 kašičice praška za pecivo, 1 veliko jaje, Prstohvat soli, 100 g šećera, 120 ml bademovog mleka, 60 ml suncokretovog ulja, 60 ml grčkog jogurta, 1 kašičica ekstrakta vanile, 50 g svežih borovnica, 2 kašike brašna

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 Celzijusa, a kalup za 12 mafina premažite maslacem i pospite s malo brašna. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i soli.Umutite jaja sa šećerom pa dodajte mleko, ulje, grčki jogurt i ekstrakt vanile.Ubacite brašno, te lagano promešajte drvenom kašikom.Borovnice umešajte u brašno, a potom u smesu za mafine.Napunite ¾ kalupa pa na vrh dodajte još neku borovnicu.Pecite ih pet minuta na 220 Celzijusa, a potom smanjite temperaturu na 190 i pecite još 15-20 minuta.Ako na čačkalici bude nekoliko mrvica, ali ne i mekano testo, znaćete da su gotovi.Ostavite mafine da se ohlade pre serviranja.

#Recept