AKTUELNO

Za ovu fantastičnu kremastu poslasticu treba vam minimum vremena, a tako je lagana, ukusna i topi se u ustima...

Potrebni sastojci:

pakovanje čokoladnog keksa po izboru, 6 kašika otopljenog putera, 230 ml krem sira, 30 grama šećera, dvije kašike hladnog mleka, 350 ml pavlake za šla, 2 pakovanja gotovog pudinga od čokolade, 300 ml hladnog mleka, 100 grama čokoladnih mrvica.

Priprema:

Dno pleha premažite puterom. Čokoladni keks sameljite ili jednostavno izmrvite tako što ćete ga ubaciti u kesu i izlupati o radnu površinu. Dodajte istopljeni puter i mesite dok se ne stvori kompaktna masa. Utisnite masu na dno pleha i ubacite u frižider da se stegne. Za to vreme u dubljoj posudi umutitekrem sir i dodajte dvije kašike mleka i 30 grama šećera. Mešajte dok se sve ne sjedini. Umutite polovinu pavlake za šlag i dodajte smesi. Prelijte preko mrvljenog keksa i vratite u frižider na desetak minuta da se stegne. U odvojenoj posudi puding pomešajte sa 300 ml hladnog mleka i mutite dok ne dobijete kompaktnu masu. Prelijte preko prethodnog fila sa šlagom pa ponovo vratite u frižider dok se puding ne ohladi. Na kraju premažite ostatkom šlaga, pospite čokoladnim mrvicama i poslužite hladno!

#Recept