AKTUELNO

Ako ne znate šta da danas pripremate - evo predloga!

Sastojci: 

1/2 šolje putera

4 čena belog luka (izrendanog)

3/4 šolje prezli

1/2 šolje parmezana

1/2 šolje rendanog čedar sira

1/4 kašičice sušenog peršuna

1/4 kašičice sušenog origana

1/4 kašičice bibera

1/8 kašičice soli

8 komada pilećih grudi (bez kože i kostiju)

Foto: Pixabay.com

Način pripreme: 

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Istopite puter u tiganju na tihoj vatri i onda na njemu propržite beli luk jedno 5 minuta.

U plitkoj posudi pomešajte prezle, parmezan, čedar sir, peršun, origano, biber i so.

Uvaljajte svako parče pilećih grudi prvo u puter sa belim lukom, pa potom u mešavinu iz plitke posude (prezle, parmezan, čedar sir, peršun, origano, biber i so).

Poređajte komade piletine u posudu za pečenje i pospite sa ostatkom putera i prezlama, parmezanom i čedar sirom. Pecite 30-ak minuta u prethodno zagrejanoj rerni.

#Recept

#kuvar

'