AKTUELNO

Pogača je laka za pravljenje, a bogata povrćem i vrlo ukusna.

Potrebno je:

300 ml mlake vode

20 g kvasca

1 kašičica šećera

malo soli

50 ml maslinovog ulja

450 g brašna

Za nadev:

2 crvene paprike

1 kiseli krastavac

Foto: Pixabay.com

malo maslina

5 čenova belog luka

krupna so

Priprema:

Kvasac potopiti u mlaku vodu i dodati šećer. Kad nadođe, dodati brašno, so, malo ulja i zamesiti glatko testo. Pokriti i ostaviti na toplom 30 minuta.

Istresti u podmazan pleh i masnim rukama razvući 2 cm u plehu. Poređati seckanu papriku, seckane masline i kiseli krastavac. Beli luk iseći napola, pa ga pobosti u testo. Posuti krupnom solju i kimom i još malo premazati uljem.

Ostaviti da malo poraste, pa peći na 220 stepeni C oko 20-30 minuta. Pečenu pogaču, kad izvadite iz rerne, malo pokrijte.

#Kuhinja

#Recept

#kuvar

'