AKTUELNO

Pekarski krompir se sa lakoćom priprema, ali, potrebno je znati par određenih stvari kako bi on svaki put bio savršeno ukusan.

Sastojci:

Kilogram krompira

2 kašike kukuruznog brašna

100 grama maslinovog ulja

Soli po ukusu

Krompir oljuštite, zatim isecite na četvrtine, potom ga obarite u slanoj vodi. Pazite da se krompir ne prekuva, te postane previše mekan – potrebno je da viljuška lako prođe kroz njega, ali da se ne raspadne kada ga ubodete njome. Test da je krompir taman skuvan, jeste kada zabodete viljušku i podignete krompir, a on ne spada sa nje.

Tada sklonite krompir sa ringle pa ocedite. Istresite ga u cediljku, da se dobro ocedite od vode, a zatim pospite brašnom i protresite cediljku kako bi se brašno ravnomerno rasporedilo po svakom krompiriću. Možete iskoristiti i obično belo brašno, mada je sa kukuruznim nešto hrskaviji ukus.

Odgovarajuću tepsiju nauljite, pa ubacite u rernu da se kratko zagreje ulje. Kada krompiriće spustite u toplo ulje, neće se lepiti za pleh tokom pečenja. Dok, ukoliko ih ubacite sa hladnim uljem, oni će se lepiti.

Kada se ulje zagreje, ubacite krompiriće pa protresite tepsiju da se krompirići oblože uljem. Dodajte još malo soli ili neke druge začine po ukusu – biber, peršun, origano..pa zapecite krompiriće na 200 stepeni. Trebalo bi da su gotovi kroz 15-20 minuta, a znaćete da jesu kada fino porumene. Izvadite pa poslužite dok su topli, prenosi receptopedija.com.

#Recept

#krompir

'