AKTUELNO

Da bi puslice bile savršene – nežne, hrskave, slatke i kao iz poslastičare morate znati pravila pečenja i sušenja.

Izgleda da je priprema puslica jednostavan zadatak – potrebna su vam jaja i šećer. Međutim, to nije tako lako kako izgleda, a to zna svako ko je pokušao otkriti način pečenja.

Da bismo pripremili puslice potrebno nam je: 8-9 belanaca, 500-600 g šećera u prahu i kristal šećera, 2 kašike vinskog sirćeta ili 3-4 kašike limunovog soka.

Dobro je da se jaja stave u frižider ranije - ohlađena su bolja za mućenje. Kada počinjemo sa pripremom mase za puslice, trebalo bi: odvojiti belanca od žumanaca i sipati belanca u suvu posudu, umutite mikserom na velikoj brzini, dodavati postepeno šećer, na kraju mešanja dodajte sirće ili limunov sok, mutite dok ne dobijete čvrstu smesu

Foto: Unsplash.com

Recept za savršene puslice je u osnovi jednostavan. Kada je masa sjajna, puslice će biti odlične. Pečenje je potpuno drugačija priča.

Puslice se zapravo ne peku, već se suše na relativno niskoj temperaturi.

Belanca ne bi trebalo biti previše hladna. U idealnom slučaju trebalo bi biti na sobnoj temperaturi. U odvojenoj masi od belanaca ne bi trebalo biti tragova žumanceta, jer se pena u takvoj situaciji neće pravilno umutiti. Takođe, posuđe treba da bude suvo, bez masti.

Da biste ispekli puslice kao što je to prikazano u kuvarima, morate imati strpljenja. Mutiti belanca sa šećerom uz dodatak vinskog sirćeta ili limunovog soka potrebno je oko četvrt sata, ali sušenje i pečenje traje mnogo vremena. Peku se tako da se stavljaju na pleh za pečenje koji je obložen papirom za pečenje, masa za puslice se stavlja u prethodno zagrejanu rernu.

• Zagrejati rernu na 160 stepeni

• Stavimo puslice u rernu na 5 minuta. • Smanjićemo temperaturu na 130 stepeni Celzijusa posle tog vremena i ostaviti 90 minuta. Nakon pečenja, najbolje je ostaviti puslice u malo zatvorenoj rerni 10 sati - tako da se puslice potpuno osuše noću.

Ideje za desert s puslicima

Male puslice možete dodati sladoledu sa sirupom od maline i svežim malinama – ovo će biti odlična ideja za desert u toplom letnjem danu.Male puslice možete premazati šlagom i ukrasiti orasima i karamelom. Dobićete sladak desert u kome svi mogu da uživaju.

#Recept

'