AKTUELNO

I ne samo to, divno miriše na jabuke, šljive, kruške, cimet i karanfilić, a takođe će vam pomoći da brže svarite hranu nakon večere za Badnjak.

Sastojci:

200g sušenih šljiva,100g sušenih jabuka,100g suvih kajsija,100g suvog grožđa,100g suvih smokava, 5-6 karanfilića,1 narandža, 2 štapića cimeta,1-2 zvezde anisa, 2 litra vode, med - po ukusu

Foto: Pixabay.com

Priprema:

Isperite voće. Prebacite u lonac. Sipajte hladnu vodu zajedno sa začinima. Ostavite da proključa. Smanjimo toplotu i kuvamo na tihoj vatri oko 20-25 minuta - ne predugo da bi voće zadržalo svoj lep oblik. Zatim dodajte pomorandže isečene na debele kriške. Kad kompot dostigne sobnu temperaturu, začinite medom. Kompot od suvog voća servirajte na sobnoj temperaturi ili dobro ohlađen.

#kompot

#suvo voće

'