AKTUELNO

Cvekla spremljena sa pikantnim dodacima otvara apetit i vraća snagu!

Sastojci: 

4 srednje cvekle, 1 velika veza peršuna, 100 gr pečenog kikirikija, 3 kašike balsamiko sirćeta, sok od 1 limuna, maslinovo ulje, so i biber

Priprema:

Ugrejte rernu na 250C stepeni.Operite dobro cveklu, osušite je kuhinjskim papirom pa svaku umotajte u aluminijumsku foliju i stavite u pleh.Pecite oko sat vremena (probajte da li su omekšale). Ohladite ih i oljuštite.Isecite ih na kriške ili kockice, po ukusu, dodajte začine i izmešajte.Kikiriki možete malo da propržite na ulju ako niste na dijeti. Izlomite ga kratko u blenderu pa pomešajte sa cveklom. Iseckajte peršun i dodajte pa sve dobro promešajte i ohladite.

Napomena: Cvekla može da ostavi fleke na rukama i kuhinjskoj dasci. Zato, nosite gumene rukavice dok je ljuštite i sečete, a umesto daske koristite keramički ili porcelanski tanjir.

#cvekla

#kikiriki

#salata

'