AKTUELNO

Isprobali ste sve bakine trikove i ne pomažu? Onda je ovaj trik idealan za vas

Imate odličan tiganj s neprijanjajućim dnom – a kad god pržite jaja na oko, uvek vam se zalepe?

Belance je jako lepljivo – i dospeće u najmanje proreze na teflonskoj tiganju. Tamo će se stvrdnuti od vrućine, te će ostati zalepljeni za tiganju. Jaje na oko koje se ne lepi za dno i jednostavnim pokretom ruke iziđe iz tiganja?

Savršeno jaje na oko zahvaljujući papiru za pečenje

Stavite na dno tiganja komad papira za pečenje i uključite šporet na srednju vatru. Stavite u tiganj komad maslaca ili malo maslinovog ulja, te jaje izvadite iz ljuske malo iznad papira za pečenje, a potom prekrijte tiganj poklopcem i čekajte da se jaje isprži. Zatim jednostavno „prebacite“ jaja - u komadu - na svoj tanjir.

Najbolje od svega je da tiganj ne morate kasnije posebno ribati od zagorelih ostataka belanaca, već samo isprati vodom.

Autor: Pink.rs

#Jaje

#Jaje na oko

'