AKTUELNO

Neobične situacije dovele su do nastanka nekih od naših omiljenih namirnica.

Da li ste se ikada pitali kako su nastale neke od omiljenih grickalica?

Čips

Američki kuvar Džordž Krum bio je jako iznerviran kada mu je te 1853. godine mušterija vratila krompire uz žalbu da previše debeli i mekani. Onda je on, kako bi mu se osvetio, iseckao krompiriće maksimalno tanko da ne može ni viljuškom da ih nabode, te ispržio i posolio ih. Ispostavilo se da se ovaj oduševio, a od tada je čips ušao u istoriju.

Cookies

Biskviti su se proslavili kada je vlasnica jednog restorana u Masačusetsu Rut Grejs Gueikfild dodala čcele komadiće čokolade u kolač misleći da će se u rerni istopiti. Oni se nisu istopili, ali su postali jedna od omiljenih namirnica.

Sladoled na štapić

Kada je 11-godišnji Frank Eperson 1905. godine ostavio sok na terasi, nije mislio da će biti toliko hladno i da će se on smrznuti. Potom je shvatio da je dobio novi specijalitet i omiljenu namirnicu.

Kornet

Pre 1904. godine sladoledi su se prodavali u čašicama, međutim kada je na jednom sajmu u Sent Luisu nestalo čašica prodavac sladoleda je brzo zamolio kolegu koji prodaje peciva da mu nađe rešenje. Ovaj mu je dodao kore od pite, a ispostavilo se da osim što je u pitanju vrlo jestiva kombinacija još je praktičnija.

#Hrana

#Lifestyle

#grickalice

#čips

'