AKTUELNO

Za sve ljubitelje testa donosimo jedan savršen recept.

Sastojci za testo:

500 grama brašna

1/2 suvog kvasca

2 mala kašike soli

1 mala kašika šećera

100 grama kisele pavlake

 125 ml voda

Sastojci za punjenje:

16 kriški kuvane šunke

16 kriški sira

1 jaje

Priprema:

U većoj posudi pomešajte brašno s kvascem, posolite i pošećerite.,
,Kiselu pavlaku razmutite s toplom vodom i polako sipajte brašno.,
,Umesite glatko testo koje se ne lepi za ruke.,
,Ako je testo premekano, dodajte još brašna ili tople vode ako je presuvo.,
,Testo podelite na dve lopte i svaku razvaljajte u krug koji ćete iseći na osmine.,
,Svaki trougao malo razvucite rukama, na širi deo položite po krišku šunke i sir pa uvijte u kiflicu.,
,Poslagažite ih na lim obložen masnim papirom, premažite razmućenim jajetom i pospite sezamom ili lanom.,
,Ostavite kiflice na toplom da se dižu oko pola sata.,
,U međuvremenu zagrijati pećnicu na 220°c.,
, Smanjiti temperaturu na 200°c i peći kiflice 25-30 minuta.

#Lifestyle

#Recept

'