AKTUELNO

Svi obožavamo odsedanje u hotelu - ne mislimo ni o čemu i drugi sve urade za nas, no zaposleni u hotelima otkrili su da postoje stvari koje nikada ne bi dotakli u hotelskoj sobi. Da li preteruju ili ipak ne - ne znamo, ali evo šta kažu dve žene zaposlene u hotelskoj industriji: šta to treba da izbegavamo, bar pre nego što sami isto očistimo.

1. Čaše za piće

Bez obzira kakav je hotel u kome boravite, da li je to luksuzan ili nešto skromniji, poslužavnik sa čašama za piće, nekoliko kesica kafe i čaja je praktično standard. No, pre nego što posegnete za čašom vode ili toplog napitka, poslušajte upozorenje TikTok korisnice Evandželin, koja radi kao organizator i menadžer svečanih događaja u hotelima.

"Ne pričam o papirnim ili plastičnim čašama, već o onim staklenim. Nikada ih ne bih iskoristila, a da ih prethodno sama detaljno ne operem", rekla je ona. Jedno istraživanje pokazalo je da je oko 75 odsto čaša u hotelskim sobama ovlaš prebrisano vlažnim maramicama ili sunđerom za čišćenje drugih delova sobe koji prethodno nisu propisno deinfikovani, prenosi "Metro".

2. Prekrivač za krevet

"Nikada ne bih legla ili sela u donjem vešu na prekrivač na hotelskom krevetu. Skidam taj prekrivač čim uđem u hotelsku sobu. Te stvari se ne peru često, verujte mi", upozorila je Evandželin.

Ova žena je dodala da se posteljina uvek pere, bar u onim boljim hotelima, ali da to nije slučaj sa dekorativnim prekrivačima koji se stavljaju na pranje otprilike jednom godišnje. "Jednostavno nemojte sedeti ili ležati na njima", kaže.

3. Besplatne toaletne potrepštine

Besplatne kupke, šamponi i sapuni čekaju vas u svakoj hotelskoj sobi, ali još jedna TikTokerka, koja se predstavlja kao putujući hotelski menadžer, ističe da radije preskočite upotrebu istih.

"Nikada nemojte koristiti ovo u hotelima. Verujte mi! Zašto? Zato što nisu bezbedni. Gost koji je pre vas boravio u sobi, mogao je da odvrne poklopac i stavi unutra šta god poželi. To može da bude farba za kosu, izbeljivač, bilo šta. Nikada ne koristite ovo", upozorila je.

Ona je savetovala da uvek sa sobom nosite mala pakovanja šampona, balzama i kupke za telo. "Ako već niste poneli svoja sredstva, slobodno idite do recepcije i tražite novi set", dodala je.

4. Daljinski upravljač za TV

Hotelske sobe uglavnom su vrlo prometne i za kratko vreme njima prođe desetine gostiju, tako da je čišćenje daljinskog upravljača za TV verovatno vrlo nisko na listi prioriteta kod sobarica, posebno kada je smena između gostiju brza. A s obzirom da je u većini hotela jedini izbor gledanje televizije iz kreveta, gde se dešava još mnogo drugih stvari, možda bi vredelo razmisliti još jednom o bezbrižnom rukovanju daljinskim upravljačem.

Evandželin ističe da ga ona sama nikada ne bi koristila bez prethodnog temeljnog čišćenja i dezinfikacije.

Autor: Snežana Milovanov