AKTUELNO

Ukoliko idete na duže putovanje, jedan od najvažnijih predmeta koji bi trebali staviti u svoj ručn prtljag jeste – teniska loptica!

Ovaj bizarni predlog ima ogromne prednosti – a mogao bi vam čak spasiti život.

Zbunjeni?

Eksperti za Riders Digest navode da teniske loptice mogu postideti sve otmene, skupe naprave kada je reč o ublažavanju bolova, poboljšanju cirkulacije i ublažavanju napetosti.

I kako se pokazalo, posedovanje ovog prenosnog masažera u ručnom prtljagu moglo bi sprečiti stvaranje krvnih ugrušaka, pogotovo ako idete na dugo putovanje avionom.

Kotrljanje teniske loptice, tj. masaža uz telo opušta ukočene mišiće i podstiče protok krvi. To je praktički ultimativna samomasaža za koju niste ni znali da vam treba. Ne samo da su teniske loptice dovoljno kompaktne da stanu u malu torbu, već korištenje jedne tokom dugog leta neće smetati ni vašim „susedima“.

Postoje određena područja na koja biste trebali ciljati: ključni delovi tela kojima je potrebna vaša pažnja uključuju gležnjeve, zglobove, bedra, noge (posebno listove) te gornji deo leđa i ramena.

Primenite nežan pritisak na svako područje s loptom dok je kotrljate i budite posebno oprezni s mestima koja su napeta ili gde vam se čini da osetite čvorove.