AKTUELNO

Opština Tivat odlučila je da zabrani kretanje turista u kupaćim kostimima u pešačkim zonama, gradskim parkovima, na trgovima i u užem gradskom jezgru.

Za one koji ne budu poštovali nove mere predviđene su kazne od 20 do 1.000 evra. Zabranjeno i voženje bicikala i električnih trotineta u pešačkim zonama.

Vlasti u Tivtu odlučile su da zabrane kretanje turista u kupaćim kostimima u pešačkim zonama, gradskim parkovima, na trgovima i u užem gradskom jezgru.

Zabrana se ne odnose na kupališne zone, a za one koji ne budu poštovali ove mere predviđene su kazne od 20 do 1.000 evra.

Lokalni parlament prihvatio je i izmene i dopune Odluke o regulisanju saobraćaja na području opštine Tivat kojom su proširene pešačke zone u gradu, u kojima uvedena eksplicitna zabrana kretanja električnih trotineta i drugih sličnih vozila. Biciklisti su u obavezi da se kreću isključivo biciklističkim stazama.

Vozačima električnih trotineta i sličnih vozila, koji budu vozili po zabranjenim pešačkim zonama, prete novčane kazne u iznosu od 20 do 500 evra, prenele su podgoričke Vijesti.