AKTUELNO

Herceg Novi otvara vrata za 55. Praznik mimoze koji će biti održan od 15. februara do 3. marta. Jedinstvena manifestacija i karnevalska svetkovina u čast žutog cveta, donosi zabavu i druženje, uz preko 50 muzičkih, gastro, kulturnih, dečijih i sportskih programa, uz koncerte regionalnih zvezda Halida Bešlića, Svetlane Cece Ražnatović i Prljavog kazališta, kao i bendova Teška industrija, Trio gušti, Inspiracija, Tap 011, Indira Levak,domaćih sastava.

Duh Mediterana i mimoze, Herceg Novi donosi u Beogradu u sredu, 17. Januara, kada je planiran svečani defile mažoretki, Gradske muzike i trombonjera Knez Mihailovom ulicom do Trga Republike gde će biti upriličen oficijelni i zabavni program od 18.00 časova.

Foto: Promo

Ovogodišnji Praznik mimoze obeležiće tradicionalne pučke svečanosti poput najpopularnijeg događaja - Berbe mimoze duž hercegnovske rivijere uz prženu ribu i vino, maskenbale za decu i odrasle, ovog puta čak i na otvorenom, zatim VII
Međunarodni karneval uz učešće više desetina karnevalskih grupa iz regiona i ostalih evropskih država, trodnevnu izložbu cveća, salon vina, atraktivne sportske manifestacije poput trke karića, turnir u piciginu, ali i briškuli i trešeti, a sve to uz
mažoretke, Gradsku muziku i trombonjere.

Foto: Promo

Svečano otvaranje u petak, 16. februara, počeće prazničnom povorkom Gradske muzike i Mesne muzike Đenovići, mažoretki i trombonjera ulicama Herceg Novog do platoa u Igalu gde će ključevi grada biti uručeni Kapu Mimozinog karnevala.

Atmosferu će „ugrijati“ bend Teška industrija od 18.30h, dok će koncert Halida Bešlića početi u 21.30 časova.

Drugi vikend najveće fešte na Jadranu, uz brojne programe obećava dobru zabavu uz koncert Svetlane Cece Ražnatović u subotu 24. februara, dok u završnici 55. Praznika mimoze posetioce očekuje VII Međunarodni karneval, suđenje Karnevalu i još jedan spektakularan koncert uz more uz Prljavo kazalište. Park Boka biće i tokom 55. Praznika mimoze mesto druženja, zabave, dobre muzike.

Foto: Promo

Uz klizalište, od 14. februara će biti u funkciji i veliki ledeni tobogan, a za najmlađe posetioce biće organizovan bogat zabavni program uz animatore i tematske večeri.

Gradonačelnik Herceg Novog, Stevan Katić poručuje:

“Praznik u čast mimoze odavno je prešao granice Herceg Novog, Crne Gore i postao brend koji je veoma dobro prihvaćen u regionu i ostatku Evrope, a po kojem je naš grad prepoznatljiv. Praznik je naša tradicija i vreme kada dočekujemo naše prijatelje, goste, i sve one koji vole naš grad, a za koje smo pripremili bogat i raznovrstan program. Poznata je još od ranije rečenica da se “ mnogo toga može propustiti i odbiti, ali ne i dolazak na Praznik mimoze”, zato vas čekamo u Herceg Novom, na velikoj fešti.”

Direktorka Turističke organizacije Herceg Novi, Milja Vitorović zaključuje:

Zahvaljujući Prazniku mimoze Herceg Novi je već decenijama unazad pozicioniran na mapi festivalskih destinacija. Negovanje tradicije Praznika mimoze uz inovacije u skladu sa trendovima, poslednjih godina svrstao je ne samo Herceg Novi već i Crnu Goru u sam vrh lestvice destinacija ovog karaktera, što i jeste naš strateški cilj. Cvet mimoze koji nosi poruku verne ljubavi, kao i celi festival, odišu vedrinom i toplinom mediteranskog duha. Kao domaćini čekamo vas u dobrom raspoloženju da uz plavetnilo mora i miris soli proslavimo praznik u našem i vašem Herceg Novom.

Foto: Promo

Organizatori 55. Przanika mimoze su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture Herceg fest i Turistička organizacija Herceg Novi, uz brojne sponzore i prijatelje.