AKTUELNO

Slobodne dane za praznike najbolje iskoristite da doživite jedno novo, uzbudljivo iskustvo u nekom od prelepih evropskih gradova, pogotovo sada, kada ima tako lepih i cenovno prihvatljivih putovanja u ponudi. No, da bi ste se zaista savršeno proveli i u Novu Godinu ušli ispunjenog srca, nije svejedno gde ćete putovati. Iako su svi evropski gradovi zanimljivi i u svakom može nešto jedinstveno da se vidi, za početak bi ipak trebalo obići one koji su više u skladu s našim karakterom.

Zavirite u tajni svet putovanja sa Felix travelom koji već punu deceniju pravdaju svoj kvalitet kroz bogat sadržaj putovanja i destinacija i saznajte koji su to gradovi ove zime baš stvoreni za vas.

Predstavljamo vam Evropske destinacije za novogodišnja putovanja a to su Atina, Toskana, Prag, Istanbul, Budimpešta, Milano, Pariz.

Foto: Promo/Felix travel

Atina

Jedinstveni doživljaj svakako je i doček Nove godine u Atini, gde se na gradskim trgovima organizuju proslave praćene vatrometom, a u restoranima i kafićima je moguće osetiti neponovljivo iskustvo zabave i tradicije. Praznična atmosfera koja živi ovim gradom širi se i oseća u svakom njegovom delu, a tradicije koje se poštuju u novogodišnjoj noći dodatno upotpunjuju iskustvo u upoznavanju novih kultura. Od degustacije čuvene Vasilopite, preko razbijanja nara za uspešan početak Nove godine do igranja karti, Atinjani neguju svoju tradiciju i duboko veruju u blagostanje koju Nova godina sa sobom nosi.

Gradom dominira „sveta stena“, veličanstveni Akropolj, biser klasične Grčke. Simbol je grada i najveće dostignuće antičke umetnosti i arhitekture. Atinski hramovi su očarali svet i posvedočili da je zlatni V vek p.n.e. najraskošniji period procvata umetnosti, graditeljstva i ljudskog uma. Mitovi i legende o nastanku Atine i danas su duboko urezanji u duše Grka.

Prag

Ako biste želeli da sednete u vremensku mašinu kako biste otišli u prošlost i osetili duh srednjevekovnog života, Prag je savršena destinacija. Dok koračate po starinskoj kaldrmi, oko vas se prostire na hiljade izvanredno očuvanih građevina: mostova, katedrala, zamkova, trgova… Istorijsko jezgro “Zlatnog grada” je pod zaštitom UNESCO i može se reći da je čitav Prag jedan veliki muzej u kom možemo mnogo da naučimo o istoriji čitavog kontinenta.

Kad se na fenomenalan praznični izbor praških klubova doda i češko pivo, za koje mnogi tvrde da je najbolje na svetu, jasno vam je da je provod u ovom gradu zagarantovan. Toskana - hedonizam do krajnjih granica

Onima kojima je stalo da predstojeće praznike provedu uz dobru hranu, piće i opuštanje, savetujemo da posete zanosnu Toskanu. Pored relaksacije u nekoj od brojnih termi, šetnji kroz prelepe predele, pogledu na Krivi toranj u Pizi i prelepe katedrale, imaće prilike da uživaju i u vrhunskim vinima i specijalitetima pravog gurmanskog raja.

Foto: Promo/Felix travel

Istanbul

Biser Orijenta, prestonica Vizantije i Otomanske imperije, grad koji spaja Mramorno sa Crnim morem večna je inspiracija umetnika i pustolova! Isprepletanost prošlosti sa sadašnjicom čini doživljaj Istanbula posve jedinstvenim i nikada istim. Novogodišnja avantura je zagarantovana u magični Istanbul.

Budimpešta

U Budimpešti zaista postoji široki spektar mogućnosti za doček nove godine. Neki su zainteresirani za proslavu i doček u noćnim klubovima, neke preferiraju jednostavnu romantičnu večeru, koncert klasične glazbe ili krstarenje na Dunavu. Svakako poseta trga Vorosmarty, Oktogon trg te Eiffel trg.

Milano

Jedan od najlepših i najbogatijih italijanskih gradova - Milano. Kada se raspakujete i krenete iz hotela, prva ‘stanica’ vam obavezno treba biti čuvena katedrala Duomo koja predstavlja jednu od najvećih i najgrandioznijih gotskih katedrala na svetu. Ulaz u Duomo je besplatan, a do krova možete ići stepenicama ili liftom. Sama pomisao na pogled na ukrašeni centar Milana sa ove visine deluje divno. Kada ste već došli do Duoma, posetite i Galeriju Vittorio Emanuele.Milano nijednog gosta ne ostavlja ravnodušnog u najluđoj noći.

Pariz

Jedna od najprivlačnijih odrednica je ''grad svetlosti'' – Pariz. Izaberete li ovaj grad za novogišnje putovanje, spremite se za nekoliko romantičnih i uzbudljivih prazničnih dana. Trg Republike – Place de la République, Avenija Jelisejska polja – Champs-élysées, Trijumfalna kapija – Arc de Triomphe, Ajfelovu kulu – la Tour Eiffel, Notr Dam – Notre Dame de Paris, Versajski dvorac – Chteau de Versailles, Luvr – Musée du Louvre. Priuštite sebi ove posebne dane kao nagradu za pređenu još jednu godinu i započnite narednu novogodišnjim putovanjem u izvanrednom raspoloženju i na najlepšm mestima koje nudi glavni grad Francuske!

Gde god da se odlučite da otputujete, znajte da Felix travel za vas pripremio lepo osmišljene i organizovane aranžmane, stručne vodiče, ali i najbolji odnos kvaliteta usluge i cene. Za više informacija posetite njihov sajt, a možete i lično otići u ovu agenciju, koja se nalazi u TC City passage na Obilićevom vencu, ili pozvati na brojeve telefona: 011 405 99 56, 011 404 48 61 i 061 180 61 60.

#Nova godina

#putovanje