AKTUELNO

Na metro stanici St. Pancras u Londonu postavljena je jedinstvena novogodišnja jelka koja je izrađena od velike kolekcije knjiga.

Jelka visine deset metara inspirisana je klasičnim bibliotekama i stvara osećaj kao da se vraćate u vreme starih filmova i predivnih drvenih biblioteka koje i danas krase ugledne britanske lokacije. Ono što ovu jelku čini još posebnijom jeste to što u njenoj osnovi postoje delovi sa tapaciranim klupama, slično onima u vozu, na kojima putnici mogu udobno da sednu i uživaju u audio knjigama dok čekaju svoj voz.

Ove knjige ponosno donosi izdavačka kuća "Penguin", pa putnici na stanici mogu uživati u delima klasika kao što su Čarls Dikens, Majkl Morpurgo i Beatriks Poter.

Postavljanje ove neobične jelke od knjiga na železničkoj stanici ima poseban značaj. Božić i Nova godina oduvek su bili inspiracija za mnoge pisce, a mnogi od njih su putujući vozom pronalazili inspiraciju za svoje knjige. Putovanje vozom često ide ruku pod ruku s dobrim čitanjem, čineći ovu inovativnu jelku idealnom dekoracijom koja spaja praznični duh s ljubavlju prema knjigama.