AKTUELNO

Iako mnogi obično pomisle na poznate znamenitosti poput Stounhendža, rimskog Koloseuma ili Ajfelovog tornja u Parizu kad se spomene najbolja turistička atrakcija u Evropi, ovog puta je jedno drugo mesto odnelo pobedu.

Prema World Travel Awards, prestižnom događaju koji svake godine od 1993. godine priznaje izvanredne doprinose u oblasti putovanja, turizma i ugostiteljstva, Guinness Storehouse pivnica u Dablinu ponela je titulu vodeće turističke atrakcije u Evropi.

Ova čast stigla je nakon što je pivnica nadmašila konkurenciju koja uključuje poznate lokacije kao što su Bakingemska palata u Londonu, Sagrada Familija u Barseloni i Akropolj u Atini.

Guinness Storehouse je već ranije osvojio ovu prestižnu nagradu, prvi put 2015. godine, i sada se smatra ne samo najboljom turističkom atrakcijom u Dablinu, već i u celoj Irskoj.

Foto: Pixabay.com

Pivnica se nalazi u samom srcu Dablina, grada bogate istorije i kulture. Ovo mesto nije samo mesto gde se prethodnih 250 godina proizvodio Guinness, već takođe pruža posetiocima uvid u proces stvaranja i točenja ovog svetski poznatog piva.

Guinness Storehouse priča priču o najprepoznatljivijem izvozu Irske, Guinness pivu, počevši od njegovih skromnih početaka 1759. godine pa sve do današnjeg dana. Ovo skladište nije samo dom Guinnessa, već i slavi irsku kulturu, kreativnost i preduzetništvo.

Njegova impresivna struktura obuhvata sedam spratova i okružuje stakleni atrijum u obliku krigle piva. Pored toga, tu je i bioskop posvećen prikazivanju starih Guinness reklama, kao i nedavno renovirani Gravity Bar, koji nudi predivan pogled na irsku prestonicu.