AKTUELNO

Duž rute bajki možete gledati pozorišne predstave bajki i uočiti statue voljenih likova i dalekih zemalja.

Da li ste ikada sanjali da otkrijete mesta iz bajki vašeg detinjstva kao što su zamak Uspavane lepotice, šume Crvenkape ili dom Snežane i sedam patuljaka? Ako jeste, onda je ovo avantura za vas.

Na proputovanju nemačkom rutom bajki ispuniće vam se šta god poželite. Bilo da spavate u hotelima-dvorcima ili onima s pogledom na dvorce.

Ruta započinje u Hanauu, mestu u kome su rođena braća Grim, i vodi sve do Bremena, u koji su njihovi neobični svirači otišli u potrazi za boljim životom. Osim u Hanauu, braća su živela i u Steinauu an der Štrase (oba su danas službeno "gradovi braće Grim") te u Marburgu, Kaselu, Getingenu i Berlinu. Nemačka ruta bajki povezuje sve te gradove i životne faze poznate braće, osim Berlina.

Ruta duga 595 kilometara oživljava svet mitova i legendi koje su braća Grim zabeležila u svojim bajkama. Srednjovekovna sela, romantični zamkovi, začarane šume, muzeji i aktivnosti pružaju jedinstveno iskustvo za čitavu porodicu.

Bajkovita ponuda

U romantičnim parkovima, tematskim muzejima, na mističnim šumskim putevima ili oživljenim bajkovitim scenama kroz kostimirane ture, večeri pripovedanja i prigodne scenske programe, čak i ako ste davno prestali verovati u bajke - mogli biste se predomisliti.

Kad god se na njoj nađete, ova jedinstvena ruta duž koje se smenjuju živopisni krajolici, dvorci i palate, zabačena sela i gradovi posebnog šarma, dobro će vas ugostiti i povesti u svoj začarani svet.

#bajka