AKTUELNO

U nedavnoj anketi, 78 odsto ljudi izjavilo je da su neke stvari iz hotela poneli kući.

Na prvom mestu su proizvodi za negu poput šampona i regeneratora koji završe u koferima 56 odsto ispitanih.

Popularne su i koverte i hemijske olovke. Papuče su na trećem mestu sa 18 odsto, ispred čaja i kafe na četvrtom mestu. Nešto manje traženi su ogrtači, šoljice, ukrasi, prekrivači i kuvala za vodu.

Šta sme da se uzme?

S pravne tačke gledišta, ne smete ništa poneti sa sobom iz hotelske sobe, pa ni gelove za tuširanje, sapune, šampone i kreme. Sve to je deo hotelskog sadržaja i namenjeno je za korišćenje tokom vašeg boravka u njemu.

Jasno je da ne smete uzeti veće stvari i predmete koji se stavljaju na raspolaganje i drugim gostima, poput ogrtača, peškira, jastuka, suncobrana i budilnika.

Ako ih uzmete, možete biti kažnjeni. To čak može dovesti do prijave. Naravno, knjige, pribor za jelo i posuđe takođe ne smete poneti.

Foto: Pixabay.com

Iz hotelskih soba su, navodno, nestajali i kreveti, televizori i kompletna kupatilska oprema.

Nadležni ističu da nije problem ako gosti s vremena na vreme ponesu sapun sa sobom, jer ih taj mali suvenir kasnije podseća na prijatan boravak u hotelu.

- Drukčije je s peškirima i ogrtačima. Ne možete ih samo poneti sa sobom. Ali uvek možete da pitate zaposlene u hotelima da li možete da kupite neke stvari ako vam se baš dopadaju - navode oni.

#Hunguest Hotel Forras