AKTUELNO

Iako mogu da zvuče smešno, neka nepisana pravila su veoma bitna za bezbednost tokom letenja

Postoje, takođe, i neka nepisana pravila kojih bi trebalo svi da se pridržavaju, kako bi let svima bio što udobniji i sigurniji, bez obzira koliko dugo da traje. Jedno od njih se tiče i nošenja, odnosno izuvanja cipela tokom leta.

Zašto ne bi trebalo izuvati obuću za vreme leta?

Možda će vam zvučati čudno ili smešno, ali u avionu nije preporučljivo izuvanje cipela. Zapravo nije da je zabranjeno, ali bi jednostavno to trebalo izbegavati.

I ako ste pomislili da je to samo zbog lepog vaspitanja, jer sigurno ne bi ni vama bilo prijatno da se širi neprijatan miris ako vaš saputnik možda odluči da izuje cipele, više je u pitanju bezbednost.

Naime, ako uzmemo za primer neku nepredviđenu situaciju do koje može da dođe tokom leta, a kada se zahteva hitna reakcija, putnik koji izuje svoje cipele sasvim sigurno neće imati adekvatnu reakciju. Tačnije, vrlo je verovatno da neće biti spreman da reaguje ako je u pitanju neki hitni slučaj.

Isto to se odnosi i na situaciju kada možda na prolazu ima nekih krhkotina, iz bilo kog razloga, putnik koji na nogama nema obuću, neće moći slobodno da hoda i sledi uputstva stjuardesa.

Razmislite o ovome ako naredni put budete poželeli da odmorite stopala tokom leta na ovakav način.

#Avion

#Bezbednost

#Obuća