AKTUELNO

Kina je ogromna zemlja i pravo vreme za odlazak zavisi od regiona koji želite da posetite ali i kakav odmor tražite.

Svakako, savet je da izbegavate putovanja tokom tri glavna nacionalna praznika (Praznik rada u maju, Dan državnosti u oktobru i kinesku Novu godinu). Ukoliko putujete baš tada, rezervišite dovoljno unapred i pripremite se za gužve. Visoka sezona (maj – avgust)

Na vrhuncu leta, temperature su visoke i u južnom delu zemlje može da bude nepodnošljivo vruće. Tada je i vlažna sezona, tako da ni pljuskovi nisu retkost. Očekujte velike gužve na popularnim turističkim mestima, posebno u julu i avgustu kada su kineski školarci na letnjem raspustu. Cene smeštaja dostižu vrhunac tokom prve nedelje praznika u maju. Ovo je ujedno vreme kada je najbolje izbegavati putovanja. Međusezona (sredina februara – april, septembar, oktobar)

Za mnoge, ovo je pravo vreme za odlazak u Kinu. Što se vremena tiče, klima je umerenija. Posebno na severu, ovo je savršena sezona sa svežim vremenom i vedrim nebom. Cene smeštaja mogu biti jako visoke tokom ranih oktobarskih praznika, te je pametno izbeći baš taj period u međusezoni. Niska sezona (novembar – sredina februara)

Tokom zime je na severu i na većim nadmorskim visinama jako hladno. Ako ste u potrazi za toplotom, moraćete da se uputite na krajnji jug zemlje. Nema velikih gužvi i mnoštva domaćih turista, ali imajte na umu da se stvari menjaju i cene skaču kako se približava kineska Nova godina.