AKTUELNO

"Samo krajem aprila, više od 20 aviona krcatih otišlo je ka Egiptu".

Pomama za odmorom u vreme praznika nije došla sa koronom, ali ju je ona pojačala jer su mnogi željni neke dalje destinacije i putovanja avionom.

Za građane Srbije, top destinacije ovih dana, a naročito za predstojeće dane, postale su one gde je olakšan ulazak, u vidu priznavanja vakcine, ili ulaska bez PCR testa.

Egipat je naročito popularan, a kako smo se uverili, mnogi hrle upravo u tom pravcu. Aranžmani sa kompletnom uslugom i uračunatom avio-kartom su glavni razlozi zašto se odlučujemo za Crveno more. Dodatno, april je mesec kada je već moguće kupanje i uživanje na tamošnjim plažama.

Zbog toga, kako saznajemo iz jedne od vodećih agencija u Srbiji, koja je baš specijalizovana za aranžmane ka Crvenom moru, morali su da privremeno obustave prodaju.

- Morali smo da stopiramo uoči praznika prodaju. Samo krajem aprila, više od 20 aviona krcatih, punih srpskih turista otišlo je ka Egiptu - kaže nam N. S. koja radi u ovoj agenciji, u njihovoj filijali u Egiptu.

Kako nam priča, hoteli još ne rade punim kapacitetima, poštujući mere, pa mesta ima. Problem je što mesta u avionu odavno nema, pa oni koji nisu na vreme rezervisali, ostali su bez putovanja.

Čekaju se uskoro čarteri koji će rasteretiti gužvu. Samo nacionalna naša avio-kompanija tokom letnje planira da obavi više od 800 čarter letova ka popularnim destinacijama među kojima i ka Egiptu.