AKTUELNO

Na granicama će se raditi brzi antigenski test za one za koje procene da je potrebno, a ukoliko test bude pozitivan, radiće se PCR.

Srpskim državljanima koji su vakcinisani protiv korona virusa ili imaju negativan PCR test ne stariji od 48 sati, od juče je moguć ulazak u Grčku, a predsednik Udruženja Grci Srbije Vasilios Provelegios rekao je za TV K1 da na graničnim prelazima nisu bile gužve, te da je otvaranje grčkih granica testni period, kako bi tamošnje službe procenile ponašanje ljudi u takvim kriznim situacijama.

Srbi u Grčku sada mogu ući jedino preko Bugarske, a Provelegios navodi da će se na granicama raditi brz antigenski test za one za koje procene da je potrebno, a ukoliko test bude pozitivan, radiće se PCR. Ukoliko i on bude pozitivan, turisti će imati mogućnost karantina u mestu u kome su trebali da odsednu, a Grčka plaća troškove lečenja.

Provelegios ukazuje da je najavljeno da danas od podneva u Grčkoj popuste mere, dodajući da očekuje da će do 14. maja biti sve otvoreno, kako je planirano, i kada bi trebalo da uđe veći broj turista.

"U Grčku u najboljim godinama dolazi 20 miliona turista. Verujemo da će ih ove godine doći barem pola od toga", naveo je Provelegios.

Dodao je da je do sada vakcinisano više od 2,5 miliona Grka, i da vakcinacija napreduje brzo.

#Grčka

#Putovanja

#koronavirus