AKTUELNO

Ministarka turizma Tatjana Matić rekla je da će troškovi lečenja biti besplatni za građane koji se zaraze u Grčkoj, dodavši da je to naglasio grčki ministar turizma.

- Nalazimo se u grupi od samo 5 zemalja na svetu, sa kojim su dogovor postigli. Tu su i Ujedinjeni Arapski Emirati, Velika Britanija, SAD i Izrael. Kada pričamo o Srbiji, ključna stvar poverenja je bila imunizacija i dobra vakcinacija. Naši grčki prijatelji su nam čestitali na tome- kazala je ministarka.

Kako ističe, mnogo je i ekonomskih razloga, a ne samo da putujemo na more. Od 14. maja Grčka je najavila sigurno otvaranje granica, a od Uskrsa će imati pilot-projekat gde će polako puštati turiste, a kasnije će preko Bugarske otvoriti granicu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Vakcinisani smo, to je najvažnija stvar. Pregovarali smo i o priznavanju digitalnih sertifikata. Mi imamo ne samo uspešnu vakcinaciju, već i dobre elektronske sertifikate, mi smo usklađeni sa Grčkom i možemo da se nadamo priznavanju. To će svim građanima koji su vakcinisani omogućiti prolazak na granici 'brzom linijom'. Biće u pitanju kju-ar kod- ističe Matićeva.

Ona je istakla i da je grčki ministar najavio da će troškovi lečenja biti besplatni za sve građane koji se tamo razbole.

- Oni će sve u sektoru turizma vakcinisati, naše ministarstvo je takođe pokrenulo takvu akciju od sledeće nedelje. Ako želimo da normalno putujemo, družimo se, mi moramo da se vakcinišemo rekla je Matićeva.

#Grčka

#Letovanje

#zaražavanje