AKTUELNO

Treći po veličini grad u Portugaliji, smešten u severozapadnom delu zemlje, istovremeno je jedan od najstarijih i najsavremenijih gradova u ovoj evropskoj zemlji.

Na izboru za najbolju evropsku destinaciju u 2021. godini, u organizaciji European Best Destinations (EBD), pobedu je odneo grad Braga u Portugalu.

Braga ima šta da nudi svakom turisti, navedeno je na stranici organizatora izbora za najbolju evropsku destinaciju u ovoj godini.

Treći po veličini grad u Portugaliji, smešten u severozapadnom delu zemlje, istovremeno je jedan od najstarijih i najsavremenijih gradova u ovoj evropskoj zemlji. Nalazi se na brežuljku, na nadmorskoj visini od 180 metara.

Turisti izdvajaju Bragu kao obaveznu destinaciju za sladokusce, ali i ljubitelje šopinga. Ovaj grad je takođe obavezna destinacija za one koji žele da posete crkve i manastire.

Neverovatno romantičan, Braga je jedan od gradova u Evropi čiji su stanovnici ocenili kvalitet života najvišom ocenom i među onima koji imaju najbolji kvalitet života u svetu. Ukoliko brinete o panmediji korona virusa, ovaj grad će vam i taj adut „izbiti iz ruke“. Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj prepoznala je Bragu po brzom i inovativnom odgovoru vlasti da zaustave epidemiju korona virusa zaštitom naugroženijih.

Takođe, Braga je proglašena najboljim destinacijom za investiranje u Evropi.

Dinamična, kulturna, gastronomska, istorijska, Braga je destinacija koju možete da posetite u bilo koje doba godine. Ovaj grad živi 365 dana godišnje, bezbedan je i pruža čitavu lepezu mogućnosti za kvalitetan i nezaboravan odmor.

#Portugal

#Turizam