AKTUELNO

Razgledanje Beogradske tvrdjave i parka Kalemegdan od danas je mooguće i putem 3D virtuelne ture, objavilo je Javno preduzeće (JP) „Beogradska tvrđava“.

Putem računara ili pametnih telefona može se besplano pristupiti dvočasovnoj virtuelnoj turi preko sajta Beogradske tvrdjave, i to na srpskom, engleskom, nemačkom, ruskom, turskom i kineskom.

Novinarima je u Kuli Nebojša rečeno da je virtuelna tura prilagodjena svim uredjajima i pretraživačima.

Predstavnik firme „Go2Tech“ koja je izvela projekat, Goran Gajić, kazao je da se savremena virtuelna šetnju tvrdjavom i parkom sastoji od priča o 35 spomenika kulture.

„Sadržaji su dostupni u VR formatu na mobilnim platformama i posebno smo izradili i ukupno šest filmova u VR tehnologiji za najznačajnije spomenike“, rekao je Gajić.

Samostalna saradnica JP „Beogradska tvrdjava“ za informisanje, Vesna Vlatković, istakla je da nove tehnologije omogućavaju da se sve izuzetno što postoji na Beogradskoj tvrdjavi, na jednostavan način učini dostupnim svima koji imaju želju, a nemaju mogućnost da dodju.

Rekla je da se očekuje će se time znatno povećati broj posetilaca i „vidljivost“ Beograda i Srbije na turističkoj mapi sveta.

Projekat virtuelne 3D ture Beogradske tvrdjave i parka Kalemegdan radjen je uz podršku Ministartva turizma Srbije.

#Beogradska tvrđava

#razgledanje