AKTUELNO

Francuzi i Italijani prednjače u Evropi kada je reč o šunjanju iza partnerovih leđa, očijukanju sa drugima i neverstvu, pokazala je anketa Ifop-a.

Čak 55 odsto anketiranih muškaraca izjasnilo se da je prevarilo svoju lepšu polovinu, dok jedna od tri žene vara svog partnera. Ova anketa je sprovedena samo nekoliko nedelja pošto je na videlo izašao skandal u Francuskoj, kada je predsednik Fransoa Oland ostavio svoju partnerku Valeri Trirvajler zbog glumice Žili Gaje. Ovo je pokrenulo bujicu komentara o francuskim stavovima prema vernosti.

Istraživači su pokušali da naprave vezu između vernosti i religije i došli su do dokaza da partneri manje varaju jedni druge u većini protestantskih zemalja. Samo 42 odsto Britanaca i 46 odsto Nemaca priznalo je da je imalo aferu u nekom trenutku u svom životu.

Foto: Pixabay.com

"Posle buke oko afere sa Olandom i članaka u štampi o nestalnoj prirodi Francuza, ovo izgleda da potvrđuje kliše o latino muškarcima", rekao je direktor Ifop-a Fransoa Kraus.

On je istakao da su i Oland i italijanski lider Silvio Berluskoni, koji je prošle godine osuđen za seks sa maloletnom prostitutkom, ipak predstavnici svojih zemalja, primetio je Kraus.

Po rezultatima ove ankete, neverstvo je u najvećoj meri ravnomerno raspoređeno između polova u Nemačkoj, gde je 43 odsto žena priznalo da je imalo aferu, 34 odsto u Italiji, 32 odsto u Francuskoj i 29 odsto u Britaniji.

Ni parovi severne Evrope nisu "anđeli". Oko 53 odsto Nemaca i 50 odsto Britanaca je razmenilo poljubac iza partnerovih leđa, dok je 46 odsto ispitanika iz Francuske, Italije i Belgije priznalo ovakvo neverstvo.

Međutim, i dalje su Francuzi najopušteniji, pa 35 odsto njih kaže da bi prevarili partnera u budućnosti, dok se pozitivnim odgovorom na isto pitanje izjasnilo 31 odsto Nemaca i Španaca, 28 odsto Italijana i četvrtina Britanaca.

Autor: Pink.rs

#Francuska

#Italija