AKTUELNO

Širom sveta mogu se videti replike Bele kuće, a neke su prilično uspešne!

Bela kuća je svakako jedna od najpozantijih građevina širom sveta, jer u njoj stanuje američki predsednik. Međutim, da li ste znali da širom sveta može da se vidi mnogo replika.

Većina replika nalazi se u američkim državama poput Džordžije, Ilinoisa, Kaliforniji, Virdžiniji, Floridi i mnogim drugim. Naročito je čuvena replika koja se nalazi u Viskonsinu, jer je Bela kuća izgrađena naopako, pa važi za veliku turisitčku atrakciju.

Međutim, jedna od najznaimljivijih replika nalazi se u Erbilu, Iraku. Izvesni kurdski biznismen platio je 20 miliona dolara da mu se izgradi ova kuća u naselju koje se zove Drim siti.

Mnogi koriste brend Bele kuće da bi na njemu zaradili, pa se tako mogu videti i brojni hoteli, mini replike, zabavni parkovi i slično. Hotel koji je replika Bele kuće nudi mogućnost venčanja iz snova, a mladoženja može da se priprema za svečani čin u Ovalnoj sobi.

Još je zanimljivija Bela kuća u kineskom gradu Šenžen u provinciji Guangdong. Gigant "Huavej" je odlučio da napravi kampus u kojem će izgraditi razne replike, a među njima i Belu kuću! Izgradnja je koštala samo 10 miliona dolara.

#Putovanja