AKTUELNO

Nije Grčka samo za letovanje.

Iako je posebno interesantno u zimskom periodu posetiti jedan od najvećih, ali i najuređenijih ski centara u Grčkoj, nema nikakve sumnje da je gradić Arahova odlična destinacija i u jesenjem periodu.

Osim po sjajno uređenom skijalištu, ovaj gradić, koji se nalazi na području Beotije, smešten na južnim padinama planine Parnas će vas osvojiti i autentičnim planinskim selima, u kojima se nalaze kuće od kamena. Izuzev planinskih vrhova, tu je i visoravan Livadi, a Arahova se smatra sinonimom i za sportske aktivnosti i za zabavu, ali i za odlično hranu.

Jesen u Arahovi

Ne bi trebalo da bude nikakav problem pronaći smeštaj u ovom planinskom mestu, jer su smeštajni kapaciteti sasvim zadovoljavajući. Bez obzira da li želite Arahovu da posetite isključivo zbog zimskih sportova ili zbog uživanja u samom mestu, nesumnjivo je da će vam taj odmor dugo ostati u lepom sećanju.

Nije zgoreg napomenuti i to da se sa pravom Arahova smatra jednim od najpoznatijih planinskih sela u celoj Grčkoj, tim pre što je posećuju mnoge poznate ličnosti.

View this post on Instagram

📌 A🔴R🔴A🔴C🔴H🔴O🔴V🔴A

A post shared by arachova_greece (@arachova_greece) on

Takođe se smatra i najpoznatijim skijalištem u zemlji. Sadrži 19 staza i to različite težine. Ukupna dužina ski staza u ovom centru je 36 km, a postoji i snoubord park, kao i svojevrsna staza za avanturiste. Da zaslužuje epitet najluksuznije i najbolje opremljenog ski centra u Grčkoj, dokaz su i brojne atrakcije, koje su posetiocima na raspolaganju.

Jedan od najstarijih nacionalnih parkova u Grčkoj se upravo nalazi na planini Parnas i zauzima površinu od oko 35.000 hektara. Brojne šumske staze nude mogućnost ljubiteljima prirode da zaista uživaju. A osim šuma jele, zastupljen je i crni bor, kao i posebna vrsta omorike, koja potiče sa Kefalonije.

Uživanje u najboljem ski centru u Grčkoj

Sve i da niste ljubitelj prirode, Arahova će vas sigurno osvojiti svojim gastronomskim specijalitetima. Sir poznat kao Formalea, koji se proizvodi samo u Arahovi ima i oznaku zaštićenog porekla. Autentični ukusi centralne Grčke su dostupni na svakom koraku, a treba znati i da se ovaj sir priprema od ovčijeg mleka prema tradicionalnom receptu.

Osim gastronomskih specijaliteta, Arahova je poznata i po tekstilu i tepisima, koji su je proslavili. Ne bi trebalo da propustite da posetite i antičko svetilište u Delfima, koje se nalazi u neposrednoj blizini ovog zanimljivog planinskog sela.

#Arahova

#Grčka

#Jesen

#putovanje