AKTUELNO

Krenuli na istok ili zapad naićiće te na na savršenstvo.

Ako ste u potrazi za jesenjim putovanjem koje nudi odmor, mir i malo avanturizma ove tri destinacije će vam se garantovano dopasti. Reč je o evropskim gradovima koji se godinama nalaze na listi najpopularnijih, upravo zbog prelepe prirode koja je posebno fascinantna u jesen.

U nastavku otkrivajte o kojim destinacijama je reč:

Istanbul

Najveći turski grad koji leži na dva kontinenta trebalo bi da posetite bar jednom tokom života. Fascinantna arhitektura i odlična hrana će vas sigurno oduševiti. Kada malo zahladi kod nas u Istanbulu će biti idealno vreme za obilazak grada.

Obilaženje Topkapi palate, Aja Sofije i Plave džamije biće znatno prijatnije na savršenih 25 stepeni, a i  više prijati čašica crnog čaja kada se malo umorite.

Obavezno obiđite i Potopljenu palatu, odnosto Cisternu Baziliku izgrađeno u 6. veku, da bi snabdevala vodom  centar vizantijskog Carigrada. Veliki izbor suvenira pronaći ćete na ogromnoj pijaci Grand Bazar. Cenkanje će vam sigurno ići lakše ako niste ošamućeni vrućinom.

Jezera u Sloveniji

Od juče je Srbija pomerena na žutu listu Slovenije. Iako i dalje ne možemo svi da otputujemo na tu destinaciju bez 14-dnevnog karantina, ipak možemo da se nadamo na ćemo uskoro moći.

Ukoliko se to zaista ostvari, jesen je idealno vreme za obilazak ove zemlje.

Slovenija zaista ima fascinantnu prirodu: Bled, Bohinjsko jezero, Nacionalni Park Triglav, ili žičara Vogel.

View this post on Instagram

Some people come to Slovenia just because they want to experience this magical view themselves. 🍂 Have you ever visited Lake Bled before? Share your memories with us!⁠ ⁠ Thank you @krenn_imre for sharing your photo from @bledslovenia with #ifeelsLOVEnia and #myway.⁠ ⁠ ⁠ ⁠ ⁠ ⁠ ⁠ ⁠ ⁠ ⁠ ⁠ #slovenia #slowenien #bled #lakebled #beautifuldestinations #best_worldplaces #topeuropephoto #living_destinations #bestplacestogo #perfect_worldplaces #bbc_travel #europefocus #travelworld_addiction #europe_ig #amazingdestination #travelforlife #travelcaptures #discover_europe #europe_greatshots #alluring_villages #theprettycities #map_of_europe #mydomainetravels #hello_worldpics #theculturetrip #athomeintheworld #thewanderingtourist #wanderlife

A post shared by Feel Slovenia (@feelslovenia) on

Vožnja čamcem na Bledskom jezeru je magična kada vas obgrli priroda obojena u zlatno-crvene nijanse. Vreme u oktobru je opet savršeno za planinarenje i duge šetnje po šumama.

Ako se odlučite da se popnete žičarom na planinu Vogel garantovano vas čeka neverovatan pogled sa vrha.

Prag

Glavni grad Češke nosi nadimak „zlatni grad“. Ovaj, sam po sebi zlatan, grad sa svojim tornjevima prelivenim jesenjim bojama, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Dok prolazite kroz Starogratski trg zamirisaće vam cimet i vanila sa štandova koji prodaju kolač trdlenik.

Kada budete prelazili Karlov most, ispred vas će se otvoriti panorama grada u nijansama zlatne, smeđe i crvene boje. Prava jesenja idila!

Iako i Srbi i dalje ne mogu da uđu u Češku ukoliko se ikada odlučite da posetite ovaj grad jesen vam je idealno vreme da to uradite.

#Jesen

#Putovanja