AKTUELNO

Iako je grčka granica i dalje zatvorena, u toku su pregovori posle kojih bi našim državljanima moglo biti omogućeno putovanje isključivo avionom i uz PCR test.

Nema potvrde da će Grčka otvoriti granice za srpske turiste, mada se na tome intenzivno radi sa ambasadom u Beogradu, rekao je za Pink Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta), dodajući da odluka o otvaranju granica zavisi pre svega od epidemiološke situacije u obe zemlje.

- U ovom momentu možda možemo da očekujemo da se prelaz omogući našim turistima koji dolaze avionom, uz negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Nove, povoljnije regulative za naše državljane ne možemo da očekujemo pre 15. avgusta – navodi Seničić za Pink.

Foto: Tanjug AP/Yorgos Karahalis

Podseća da se bez ikakvih problema može putovati u Bosnu i Hercegovinu i Albaniju.

- U Albaniji se poslednjih godina beleži znatan porast broja naših turista, a interesovanje je veliko i za Egipat i Tursku – navodi Seničić.

Kada je reč o Crnoj Gori, dozvolu za ulazak ne možemo očekivati sigurno pre sredine avgusta, a možda čak i do kraja meseca.

Foto: TV Pink Printscreen

Ako ste rešili da letujete u Srbiji, kako kaže Seničić, na najpopularnijim destinacijama je jako teško naći mesto.

- Mesta nema, a to je prouzrokovalo i više cene. Preporuka ljudima je da traže manje atraktivne destinacije kojih ima dosta u Srbiji – navodi direktor Jute.

#Aleksandar Seničić

#Grčka

#Putovanja

#Turizam