AKTUELNO

Čini se da se tamo niko ne boji koronavirusa...

S obzirom da su granice Grčke i Crne Gore ostale zatvorene za srpske turiste, izbor letovališta je za naše građane prilično sužen, bar kada je reč o destinacijama za koje nije potreban avio prevoz. Upravo zato ne čudi nas što je odjednom Neum u Bosni i Hercegovini dobio svojih pet minuta.

Ovaj gradić sa svega 3.000 stanovnika jedini je deo BiH koji izlazi na Jadransku obalu, a ovog leta popularniji je nego ikad.

Foto: Pixabay.com

Navala domaćih turista, ali i onih iz Srbije, s obzirom da je Bosna jedna od retkih zemalja koja od nas ne traži negativan PCR test, raduje ugostitelje, ali kaže da istovremeno strepe od onoga što ih čeka od septembra, kada odmor nije toliko atraktivan.

Pored gostiju koji su u Neum došli na letovanje od 7 i 10 dana, ovde su redovni i Sarajlije, Mostarci i Trebinjci koji rado provode vikende na moru. Zato nikog ni ne čudi što su plaže u ovom gradiću iz dana u dan sve punije.

Foto: Tanjug AP/Yorgos Karahalis

No, ono što zabrinjava zdravstvene vlaste jeste činjenica da se malo ko u Neumu pridržava mera poput nošenja zaštitnih maski i propisane fizičke distance. Ipak, turiste to ne uznemirava - plaže su pune, a straha nema.

#Bosna i Hercegovina

#Neum

#Putovanja