AKTUELNO

Dve divlje plaže u Sremu su dobile potpuno nov izgled.

Ovog leta meštani Mačvanske Mitrovice imaće priliku da uživaju na priobalju, i to na dve lokacije.

Dve divlje plaže, meštanima poznate kao “Vejkina” i “Tošina",  uređene su i korisnicima će biti na respolaganju do kraja letnje sezone.

Zbog visokih vodostaja reke Save radovi su počeli malo kasnije nego što je prvobitno planirano, rekao je Miloš Kovač, predsednik saveta Mesne zajednice Mačvanska Mitrovica.

On je objasnio da u prethodnih šest godina se radilo na uređenju dve divlje plaže koje postoje na teritoriji Mačvanske Mitrovice. Na Tošinoj plaži je dovedena voda, a postavljeni su i tuševi.

Iako to nije slučaj za Vejkinu plažu, Miloš kaže da se "nada da će u narednom periodu uspeti da obezbede daleko bolje uslove nego do sad".

Teren je poravnjan, uklonjeno je i rastinje, te su sada ova masta mnogo pristojnija i omogućavaju pravo uživanje kraj vode.

Ukoliko finansijske mogućnostu budu dozvolile, u planu je da se narednom periodu kod Tošine plaže postavi dečje igralište kako bi najmlađi meštani grada dobili prostor za igru.

"Vejkina" plaža nalazi se nedaleko od starog teretnog mosta u Mačvanskoj Mitrovici, dok je "Tošina plaža" smeštena sa desne strane pešakog mosta, preko puta osnovne škole.

#Plaža

#Putovanja

#Srbija