AKTUELNO

Nakon što je Holandija stavila Hrvatsku na “narandžastu listu" zemalja i preporučila dvonedeljnu samoizolaciju po povratku svojih građana sa Jadrana, Holanđani napuštaju Hrvatsku.

"Odmah napustite Hrvatsku": Vlasti ove zemlje savetuju svoje građane

Navodi se da će holandski turisti letovanje nastaviti u susednim zemljama da nakon povratka ne bi morali u samoizolaciju.

Holanđani su iz kampova na severu Istre masovno spakovali kofere i napustili Hrvatsku pre ponoći, piše zagrebački Jutarnji list.

Direktor Kamping udruženja Hrvatske Adriano Palman kaže da su mu to rekle članice tog udruženja.

"Naravno, počelo je masovno otkazivanje smeštaja za naredni period. To je udarac za istarski i hrvatski turizam u svakom pogledu jer su se Holanđani tek početkom jula počeli polako vraćati, a prvi veći dolazak bio je baš ovaj vikend", rekao je Palman za Jutarnji.

Dodao je da ih je, prema podacima iz eVisitora, tada u Hrvatsku ušlo 9.537, a za vikend ostvarili su 40.969 noćenja. Najviše ih je boravilo u Rovinju, Funtani, Taru, Vrsaru i Poreču.

Holandija je Hrvatsku stavila na "narandžastu listu" zbog, kako su saopštili, porasta broja zaraženih korona virusom.Holandska vlada je izdala preporuku da se po povratku sa letovanja iz Hrvatske bude u dvonedeljnoj izolaciji.

"Proverite da li je boravak tamo zaista neophodan. Ako nije, zaista nije preporučljivo da ostanete", rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova.

#Holandija

#Hrvatska

#Turisti