AKTUELNO

Građani i posetioci Beča ovog leta mogu da obilaze grad takozvanim "kulturnim kočijama" zahvaljujući prvim specijalizovanim, tematskim vožnjama - književnoj, lutkarskoj i krimi-kočiji.

U saradnji teatrološkinje Suzite Fink i fijakeristkinje Martine Mihelfajt-Štokinger nastao je projekat o "kulturnim kočijama" koji spaja tri njihove strasti - pozorište, Beč i konje.

Svi zainteresovani imaju šansu da se ovog leta upoznaju sa istorijom i kulturom austrijske prestonice i da za vreme obilazaka steknu nova saznanja u privatnom razgovoru sa umetnicima.

Lutkarska kočija zabavlja decu, a ljubitelji krimića mogu da istražuju zločine.

Prva bečka lutkarska kočija zabavlja decu pripovedanjem o konjima i lutkarskom igrom Mihaele Ajgner. Ova vožnja, namenjena pre svega najmlađoj publici, otkriva priče o Beču kroz igrokaz dok u književnoj kočiji glumica, rediteljka i autorka Eva Bilizih putnicima čita priče i recituje pesme.

Pored toga, ljubitelji krimića mogu da se opredele za krimi-kočiju u kojoj glumac Valter Kukla tumači inspektora koji istražuje zločine. Tura obuhvata obilazak originalnih lokacija bečke pravosudne istorije kao što su različita mesta zločina i ostala mesta kriminalne hronike.

LJubitelji klasike imaju "Betovenovu kočiju za selidbe".

LJubitelji klasike biće u mogućnosti da se tokom avgustovskih večeri provozaju "Betovenovom kočijom za selidbe uz koncert uživo" koja će obilaziti originalna mesta na kojima je stanovao slavni kompozitor. Anegdote o mnogobrojnim Betovenovim preseljenjima prikazaće nemačkog muzičara u nešto drugačijem svetlu.

Slavni pijanista "nestalnog duha" u Beču je promenio ukupno 25 adresa. Na početku i kraju dvočasovne ture putnici će uživatiu zvucima violine i harmonike i pesmama iz komada "Ptica seli(dbeni)ca".

Vođenje je na nemačkom jeziku. Budući da je broj termina ograničen, preporučuje se prethodna rezervacija. Cena obilaska iznosi između 120 do 320 evra za celu kočiju odnosno četiri osobe tj. pet osoba ukoliko je u pitanju obilazak za najmlađe.

#Beč

#Putovanja

#zanimljivost