AKTUELNO

Neminovno je da će ove godine letovanje u inostranstvu, za mnoge, ostati nedostižno, a odmor u našoj zemlji većina će realizovati. Tim povodom, istražili smo koliko visoke cene smeštaja mogu da budu.

Hoteli su smeštaj koji se zbog luksuza u kom gosti mogu da uživaju, poput dizajnerskog nameštaja, elitnih pića i ostalih zadovoljstva, ipak po nečemu razlikuju od privatnog smeštaja.

Četiri do pet zvezdica, oličenje luksuza, ekstravagancije, kvaliteta i sadržaja koji nude neki hoteli, odgovaraju ceni i sa tim cenama termini su popunjeni. Ovo su neke od cena na koje smo, pretražujući popularni sajt za rezervaciju smeštaja, naišli.

Zlatibor

Planina se nalazi u samom "središtu" Srbije i jedna je od najpopularnijih lokacija. Osim što je okićena borovim šumama i bistrim potocima, sam boravak na njoj može pozitivno da utiče na zdravlje ljudi.Ako je vaš izbor Zlatibor, i želite da ovo leto provedete u hotelu sa pet zvezdica, onda je iznos koji bi trebalo da uplatite 176.000 dinara, za dve osobe sa polupansionom i deset noćenja.Ukoliko se odlučite za hotel sa četiri zvezdice, cena je nešto manja: 156.000 dinara, a u drugom hotelu sa istim brojem zvezdica 138.000, za dvoje sa doručkom.

Foto: Foto/Google Maps

Kopaonik

Kopaonik, poznat i kao Srebrna planina, najveći je planinski masiv u Srbiji. Jedan njegov deo je zaštićena zona pod imenom Nacionalni park Kopaonik u okviru koga postoji veći broj zaštićenih prirodnih celina, a na njemu se nalazi i najveći skijaški centar u Srbiji.Kopaonik je najveći i najposećeniji ski-centar u Srbiji, a nekada se i po cenama slobodno može porediti sa evropskim skijalištima.Ukoliko se ovo leto odlučite za hotelski smeštaj na Kopaoniku, za dvoje sa 10 noćenja, doručkom i večerom suma koju bi trebalo da izvojite je 148.000. A ako plaćate samo smeštaj cena je nešto niža i iznosi 144.000 dinara.

Foto: Andrej Nihil

Fruška Gora

Fruška gora je ostrvska, stara gromadna planina. Doline i padine Fruške gore su prekrivene livadama, pašnjacima i žitnim poljima, a na padinama su voćnjaci i vinogradi sa čuvenim vinskim podrumima.U ovom "visokom društvu" nalazi se i hotel sa četiri zvezdice na Fruškoj Gori, za čiji smeštaj bi trebalo da izdvojite 132.000 dinara, za isti broj noćenja, za dvoje sa doručkom.

Vršac

Vršac je jedan od najstarijih banatskih gradova. Ovaj grad ima bogatu istoriju i tradiciju, a nalazi se na jugoistočnom rubu Panonske nizije, u podnožju Vršačkih planina. U njegovoj neposrednoj blizini nalazi se Bela Crkva, a na nešto većoj udaljenosti i Deliblatska peščara, specifičan geografski kompleks i jedno od najvećih peščanih prostranstava u Evropi.Ako se odlučite da letujete u hotelu u Vršcu, za deset noćenja za dvoje, trebalo bi da izvojite 156.000 dinara, sudeći po bukingu

Aranđelovac

Aranđelovac se nalazi se u podnožju planina Bukulja i Venčac na oko 255 metara nadmorske visine. Opština obuhvata dve gradske i 18 seoskih mesnih zajednica. U samom gradu nalazi se Bukovička banja. Ono po čemu je Aranđelovac najpoznatiji je blagotvornost kisele vode, a poznati akva park upravo leži na jezeru mineralne vode".U Aranđelovcu je ista situacija sa hotelima kao u gorepomenutim, za polupansion sa deset noćenja, iznos u hotelskoj sobi je oko 1.400 evra.

Stara planina

Foto: Pink.rs/J. Stanković

Ova planina predstavlja deo prostranog planinskog venca koji se naziva Karpatsko - balkanski planinski luk. Park prirode Stara planina jeste najveće zaštićeno prirodno dobro u Srbiji, sa više od 300 kilometara obeleženih staza za planinarenje, pešačenje, trčanje, biciklizam, jahanje i druge sadržaje.Na Staroj planini, cena za deset noćenja sa punim pansionom, iznosi 137.000 dinara.Pandemija koronavirusa očigledno je dovela do skoka ponude i tražnje, a sudeći po popunjenosti kapaciteta na ovom sajtu, ljudi su požurili da bukiraju top domaće turističke lokacije, za udarnu letnju sezonu.

#Putovanja