AKTUELNO

Direktor Jute Aleksandar Seničić rekao je da se danas očekuje zvanična odluka grčke vlade o otvaranju ili zatvaranju granica i naglasio je da te spekulacije u medijima za sada nisu tačne.

- Danas do kraja dana očekujemo neku informaciju, a za očekivati jeste, jer episemiloška situacija u Srbiji i Grčkoj je takva da zaista može da se očekuje da nam se taj rok produži do 1. avgusta - istakao je Seničić za Pink.

Kako je istakao, od jutros u Grčkoj važe nova pravila za sve one koji ulaze preko kopna, odnosno preko prelaza Promahonas.

Foto: Pixabay.com

- Svi koji ulaze u Grčku moraju imati negativan korona test ne stariji od 72 sata - naglasio je on, dodajući da se tu ne pominju granice koje prolazite brodom ili avionom.

Foto: Printscreen YouTube/ Radovan Gardáš

- Vrlo je specifična situacija i da se tokom dana očekuje da se čuju te nove mere grčke vlade - rekao je Seničić.

Kaže da se naši turisti koji su trenutno u Grčkoj polako vraćaju.

- Moraju da se vraćaju preko Bugarske, jer je Makedonija takođe uvela negativne PCR testove, jer se ne može preko prelaza Evzoni koji smo ranije koristili - kaže Seničić.

Dodaje i da je planirano da se uvode čarteri za Grčku od 24. jula, ali da se ne zna šta će biti sa tim, dok se ne čuje odluka grčkih vlasti.

#Aleksandar Seničić

#Grčka

#Putovanja