AKTUELNO

Sledeći put kada budete otputovali u Pariz, obavezno posetite Ajfelov toranj tačno u ovo vreme.

Ajfelov toranj jedna je od najznačajnijih građevina na svetu koju godišnje u proseku poseti oko sedam miliona turista.

Turisti tokom dana uživaju kod spomenika, penju se na vrh kule i dive se prelepom trgu Trokadero jer se sa njega pruža impozantan prizor na toranj.

Međutim, ukoliko želite da doživite veličanstven pogled na Ajfelovu kulu trebalo bi da posetite ovu popularnu turističku atrakciju posle ponoći.

Svake večeri kada počne da zalazi sunce toranj emituje prelepi zlatan sjaj. Takođe, na svakih sat vremena se pojavljuju posebna svetla koja obasjavaju kulu, odnosno formiraju osvetljenje i prave svetlosni šou u trajanju od pet minuta.

Preporuka je da Ajfelovu kulu posetite jedan sat posle ponoći jer tada toranj sija poslednji put toga dana, a na sledeći svetlosni šou moraćete da sačekate naredno veče.

Bljesak svetlosti u jedan sat ujutro je posebno imozantan jer kako se zlatna svetla postepeno isključuju, stvara se svetlucavi odbljesak i prilično romantična atmosfera.

Bezbroj turista je podelilo svoje privatne fotografijee i snimke putem interneta kako bi pokazalo kako izgleda ovaj najlepši svetlousni šou u Parizu.

Dakle, ako budete imali dovoljno sreće da provodite vreme u Gradu svetlosti obavezno posetite Ajfelov toranj posle ponoći!

#Putovanja