AKTUELNO

Turisti koji rezervišu četiri noći u jednom od 53 hotela u sicilijanskom gradu Palermo i istoimenoj provinciji, a do glavnog grada Sicilije stignu avionom, platiće tri noćenja, dok će jedno biti besplatno u cilju promocije turizma po izlasku iz blokade zbog pandemije.

Sve je više hotela koji su zainteresovani za inicijativu lokalnog udruženja hotelijera Federalbergi u saradnji sa menadžmentom aerodroma u Palermu koja će trajati tokom 2020. godine, prenose sicilijanski mediji.

Foto: Pixabay.com

Turisti i turističke agencije koji su zainteresovani mogu videti ponudu hotela koji su se pridružili inicijativi na sajtu aerodroma Palermo (aeroportodipalermo.it <http://aeroportodipalermo.it>) i opredeliti se za hotel, a po dolasku u smeštajni objekat neophodno je dati na uvid avionsku kartu.

Foto: Pixabay.com

Italija je 3. juna posle skoro tri meseca blokade otvorila granice za dolaske iz zemalja Evropske unije i Šengena, a EU će možda otvoriti spoljne granice za države Zapadnog Balkana početkom jula po preporuci Evropske komisije.

#Hotel

#Palermo

#Sicilija

#noćenje

#pandemija