AKTUELNO

Pojedini srpski državljani koji su se uputili u Grčku preko Bugarske kažu da su ih sa granice vratili i rekli da će im ulazak biti omogućen tek od 1. jula.

Aleksandar Seničić direktor Jute kaže za Novo jutro TV Pink da je istina da je granični prelaz Ilinden zatvoren za turiste, ali kaže i da je razlog za to tehničke prirode. 

-Jeste zatvoren juče u toku dana, a razlog je tehničke prirode jer ne može da primitoliki broj turista. Na prelazu Kulata regulisan je saobraćaj, a on je nama najbliži prelaz. Nema većeg problema, sem malog čekanja na granici. Postoje samo dve kolone, ali i uprkos tome ne čeka se dugo. Autobusi su čekali sat vremena, automobili čekaju oko pola sata – kaže Seničić i dodaje da juče, kao i danas nema testiranja putnika na koronu.

-Jednostavniji je prolazak u svakom sluačju – dodaje. 

On negira vest da su putnici koji su išli avionom zadržani na aerodromu u Grčkoj.

-Tačno je samo da su svi putnici testirani i to je uobičajno. Niko nije poslat u karantin, uzeti su podaci putnika. Ukoliko se pojavi da je neko pozitivan na koronu, biće obavešten i biće lečen o trošku Grčke – kaže on i dodaje da je puno dezinformacija vezano za početak turističke sezone.

-Oni koji su pozitivni na koronu i svi iz okruženja, saputnici, bili bi stavljeni ukarantin. Postoje karantinske kuće, dobili bi svu pomoć koja je neophodna. Sledeće nedelje ćemo imati promociju putnog osiguranja koja će da pokriva i COVID-19 – dodaje.

Da podsetimo, državljani Srbije kopnenim putem ulaze u Grčku na tri graničnaprelaza na grčko-bugarskoj granici, među kojima je i prelaz Promahoras na kojisrpski državljani već ulaze od večeri 15. juna

#Granica