AKTUELNO

Šta da radite ako ovog leta ne možete u Grčku? Možete se opustiti ispred svog bazena na naduvavanje dok listate stare turističke vodiče uz čašu uza, ali možete da budete i mnogo kreativniji.

Upravo je to uradio 67-godišnji Fer Herts iz provincije Bergen op Zum u Holandiji.

Izgradio je model inspirisan grčkim ostrvom Santorini i sada sedi u svojoj bašti uz čašu crnog vina i zamišlja kako šeta uličicama grčkih ostrva.

Herts, koji redovno posećuje Grčku od osamdesetih, kaže da bi najradije sutra odleteo u svoju "drugu domovinu", ali da ga je pandemija sprečila u tome."Nećemo putovati ove godine. Srećom imam model koji mogu sastaviti napolju. Uz crno vino i suncobran, ovde možete dobiti malo Grčke", objašnjava on u razgovoru za holandski sajt Omroepbrabant.nl.

Njegov model Santorinija se sastoji od 22 dela koja se sklapaju poput slagalice. Herts je više od dvadeset godina radio na umetninama koje je izrađivao od otpadnih materijala kao što su stiropor, drvo i karton.

Model je dugačak gotovo pet metara, a širok dva metra. Ležaljke za plažu, terase, kapci za prozore, detalji na modelu načinjeni su sa zadivljujućom preciznošću.

#Santorini

#replika