AKTUELNO

Let iz Beograda bio je jedan od 11 visokorizičnih letova prema kriterijumima Evropske agencije za bezbednost avijacije.

Prvi letovi u Grčku sleteli su juče na aerodrome "Elefterios Venizelos" i "Makedonija". Čak njih 11 klasifikovano je kao visokorizično, uključujući i let iz Beograda, zbog čega su grčke vlasti bile u pripravnosti.

Na dva glavna aerodroma u Grčkoj, odnosno u Atinu i Solun sletelo je ukupno 39 letova sa 3.240 putnika, a 11 se smatralo "visokorizičnim". Čak oko 1.560 putnika sa ovih 11 letova bilo je podvrgnuto testovima.

Visokorizični letovi stigli su iz Amsterdama (tri leta), Pariza, Dohe, Rima, Brisela, Beograda, Sofije, Milana i Tirane.Turisti koji su bili u ovim avionima i nisu sa liste Evropske agencije za bezbednost avijacije testirani su, a preporuka je da se u narednih 24 sata nalaze u hotelu do objavljivanja rezultata.

Ukoliko jedan putnik bude zaražen, moraće da ostane u hotelskom karantinu naredne dve nedelje. Ako to ne bude moguće, biće prebačen u karantinski hotel Generalnog sekretarijata za civilnu zaštitu Grčke.

Što se tiče letova iz Italije, Španije i Holandije i ako se nalaze na listi Evropske agencije za bezbednost avijacije, svi putnici će ipak biti testirani u obaveznoj izolaciji od 24 časa.

#Grčka

#Putovanja