AKTUELNO

Ukoliko ove godine želite da probate neka egzotična mesta, pripremili smo za vas tri predivne afričke plaže.

Plaža Nungvi - Zanzibar

View this post on Instagram

Райское место найдено💙

A post shared by J U L I A (@kydr9xa) on

Neke plaže imaju dovoljno svetlosti, bez obzira na to kakvo je stanje na nebu.

Nungvi, plaža na severu Zanzibara, ima takvu vrstu belog peska koji izgleda kao da svetli čak i kada padne noć.

Plaža pripada istoimenom velikom i živahnom ribarskom selu sa barovima, restoranima i noćnim životom u kojima postoje hoteli sa pet zvezdica.

Široka obala Nungvija je širom otvorena za kupanje i ronjenje. To je jedna od retkih plaža na Zanzibaru koju zapljuskuju jaki talasi, što je čini savršenom za celodnevne vodene aktivnosti.

Ribolov u blizini morskog dna u blizini Nungvija često pruža priliku za hvatanje morskih riba - orada, žutorepe tune i ogromnog prugastog marlina.

Razne aktivnosti su vam na raspolaganju - pešačke ture, krstarenja, ronilački izleti, ili jedrenje.

Ipak, da bi vas ova očaravajuća afrička plaža osvojila, dovoljno je da vidite zalazak sunca iz tradicionalnih brodova.

Ans Surs d'Aržan - Sejšeli

Ako vam ovaj delić Indijskog okeana deluje poznato, postoji dobar razlog za to.

Ne samo da je u pitanju jedna od najviše fotografisanih plaža na svetu, već je služila i kao scenografija mnogih holivudskih filmova, poput filma "Odmetnik".

Ovo je i dalje najpopularniji deo obale Sejšela, sa zaslepljujućom vodom zaklonjenom grebenima i granitom na pesku boje kostiju.

Vode ove plaže na ostrvu La Dig obiluju morskim životom - tropske ribe i kornjače lako možete da pronađete i bez ronjenja. Takođe, okrenutost ka zapadu znači da možete da posmatrate fantastične zalaske sunca.

Ljudi koji su tek naučili da plivaju i porodice sa malom decom uživaće i zbog toga što plićak retko kada dopire iznad kolena, čak i u vreme plime.

Iako je većina poseta trajektnim brodovima, vredi ostati par dana duže na ovom ostrvu.

Poluostrvo Masoala - Madagaskar

Na severoistoku Madagaskara nalazi se poluostrvo koje ima neprekinut niz besprekornih plaža, na kojima se prašuma susreće sa Indijskim okeanom.

Kopnenim putem jako je teško stići dotle. Najbolje je da dođete brodom - dvosatnom vožnjom od Maroantsetre - nakon što doletite iz glavnog grada ostrva Antananariva.

Delfini, kitovi, predivne zelene kornjače… Najbolje od morskog sveta nalazi se baš ovde. Reke se ulivaju u mora, a prirodni bazeni stvaraju se svuda po šumama okolo.

U džungli se nalazi i mnogo čudnih životinja i biljaka, uključujući razne vrste lemura i prelepe cvetove Darvinove orhideje u obliku zvezde.

Šetnje obalnim šumskim stazama vode do malih skrivenih uvala zaštićenih nazubljenim kamenim formacijama.

Masoala je mesto sunca i kiše (a ovde su kiše veličanstvene), ali retko se veže par dana padavina.

Iako je u svako doba godine na Masoali različit prirodni spektakl, najbolje je izbegavati sezonu ciklona od januara do marta, piše CNN.

#Afrika

#Ostrvo

#Plaža

#putovanje

'